3 Haziran 2014 Salı

Zencefilli Limonata

Aman dedik, sıcaklar feci bastırdı dedik birden şiddetli yağmurlar geldi. Tam bu sıcaklar zamanı biraz serinlemek lazım deyip yaptığım bu limonata tarifimi paylaşacağım sizlerle bugün.
Taze zencefil artık kışın olduğu kadar yazında evimize buyur ettiğimiz bir şifa kaynağı.
Limonataya da çok farklı bir dokunuş kattı.
Kızım bile severek içti.
İki kaşık kadar zencefili rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Bir limonun kabuklarını beyazlarını fazla almadan dikine kesin alın ve zencefille beraber ufak bir tencereye alın. Üzerine iki küçük çay bardağı şeker ekleyin. Şeker istemeyenler koymasın, sonra çiçek balıyla tatlandırabilirsiniz.
Bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
Soğuyunca bir sürahiye süzün.



Üzerine bir litre soğuk su koyun.
İçine nane koyularak dondurulmuş buz kalıplarından buz koydum ben. Pek şık oluyor...

Afiyetle serinleyin.



Güzel haberlerle dolu mutlu bir yaz diliyorum hepinize...