15 Haziran 2014 Pazar

Lorlu Kurabiye

Eveeeet…
Eğer irmik hanımı instagramdan takip ediyorsanız, bu hafta mutfağında bol bol şeker hamurundan figürler hazırlayıp, pastalar için sofistike sunumlar üzerinde çalışmaya devam ederken, klasikleşmiş ananelerimizin tariflerini de evdekiler için hazırladı ve sizinle paylaşmaya karar verdi. 
O kadar lezzetli bir kurabiyeki bu, hem de öylesine kolay…
İnanın bana hazır paket bisküvilerden veya kurabiyelerden almanıza hiç gerek yok. Almayın da zaten. Benim becerikli tatlıseverlerim kendi tatlısını kendi yapar değil mi?
Kendinize ve sevdiklerinize de yapın bu lokumlardan ve afiyetle yiyin...


LORLU KURABİYE
500 gram un
350 gram şeker
500 gram tatlı lor
125 gram tereyağı
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yumurta

Hepsini dilerseniz mikserde dilerseniz elle bir güzel yoğurun. Hamurdan eşit toplar alın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
Bu tariften yaklaşık 40-45 adet kurabiye çıkıyor.
Yarı ölçüsünü de yapabilirsiniz.
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. 
Fırın kağıdı serili fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklarla dizin. Fırının orta seviyesinde yaklaşık 20-25 dakika üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkınca parmaklarınızı üfleye üfleye ızgara telinin üzerine alın ki pişmeye devam etmesin.
Üzerini iyice soğuyana dek sakın ola kapatmayın, yumuşar gevşer…
Ufak ufak atıştırın, kulaklarım çınlayacak mı bakalım?